Novinky

Dýně a tykve: Originální podzimní dekorace

Dýně a tykve - Foto: © TravelPlacesAndLife.com

K podzimu neodmyslitelně patří okrasné dýně a tykve, na které nyní i s blížícím se Halloweenem narážíme na každém kroku. Nejroztodivnější tvary a barevné kombinace od oranžové, žluté, zelené až třeba po bílou, nás vábí k pohledu.

Již zmíněný Halloween navíc s sebou přináší možnost strašidelného tvoření a kreativního řádění. Pro tvoření, a nejenom to halloweenské, je celá řada možností, od vyřezávání, až po zdobení různými kamínky, korálky, knoflíky nebo barvami. Jak už to bývá, je i u tohoto tvoření vše je povoleno.

tykve

Podzimní tykve a dýně – Foto: © TravelPlacesAndLife.com

Dýně a hlavně malé tykve patří mezi mé oblíbené podzimní dekorace, protože mnohdy je stačí jen vložit do misky a nechat je hrát všemi barvami tak, jak je příroda stvořila. Pokud se vám však tradiční oranžová nebo bílá zrovna do interiéru nehodí, anebo byste potřebovali něco originálního, pak je možné vyzkoušet různé výtvarné dekorace a začít kouzlit. Mě se velmi osvědčila dekorativní lepicí páska, díky které během několika málo minut vznikl malý designerský kousek.

Tykev s dekorační lepicí páskou

Tykev s dekorační lepicí páskou – Foto: © TravelPlacesAndLife.com

A nemusí to být jen dekorativní lepicí páska, kterou lze tykev ozdobit. Další možností mohou být lepicicí třpytivé kamínky, které umožní vytvoření různých obrazců nebo vzorů. A pokud byste se chtěli pustit do trochu složitějšího projektu a přizvat barvy, pak za pomoci barvy ve spreji vznikne zcela originální a netradiční tykev nebo dýně.  A když takovou tykev na závěr ještě dozdobíte kamínky, úspěch bude určitě zaručen.

V případě, že vás výše uvedené projekty nadchly natolik, že byste si chtěli zkusit něco připravit třeba právě pro nadcházející Halloween nebo jen tak pro podzimní radost, pak se podívejte do níže uvedené fotogalerie, kde naleznete spoustu dalších nápadů.

A jak to máte s tykvemi a dýněmi vy? Také z nich rádi tvoříte? Těším se na všechny vaše komentáře.

Napsat komentář